Tuesday, 26 June 2012

Makin 'mahir' buat chest xray :D

Haii , i'm back ! Today , aku nak cerita pasal practical aku yang dah berjalan selama 2bulan . Guess what , kitorang dah pro buat chest xray(pro lah sangat kan -.-') Sampai kan kakak yang jaga kitorang bagi kitorang buat sendiri . 
I'm proud with myself & my friend , Dyla . 
Hahaha(sape tak bangga , maklum lah ada improvement kan) 
Lagi lagi sekarang 'musim' medical check up .  
Perghh , ramai patient takyah nak kata lah kan . 
Agak kelam kabut jugak lah kitorang buat kerja , walaupun dah 2bulan kerja tetap gelabah . Hahahaha . 
Hah , nak bergosip sikit ni(bergosip hobi aku . haha) 
Bila buat chest xray kan , 
lelaki kena buka bukak baju(sounds good kan ? haha)
Ade sesetengah lelaki kan , bapak malu gila nak bukak baju .
Bila kitorang cakap'buang baju ehh ?' (slang kedah lah kata kan) Then diorang buat muka weird gila & tersipu sipu malu . 
Kadang cute jugak kan bila lelaki malu . Hahaha . 
I think that's all for this post . Hope you all like it . Catch you all later :) Peace yoo !

Monday, 14 May 2012

Three months practical

Student like me tak boleh lari dari practical . That is fact and we already know . 
For three months I practical at Hospital Sik , Kedah . Practical kat sini with 1 of my bestie , Dyla CK . 
Untuk pengetahuan korang semua , Sik ni ala ala old school gitu dehh . So , nak cari kedai runcit pun susah . 
If nak beli barang pun kena menuju to pekan dia . 
But selalu nye , tak keluar pun ke pekan
Saya practise  menjadi suri rumah yang berjaya kot di Kedah ni . Hahaha . Kerja kitorang relax , but if musim nak intake masuk U memang ramai lahh because diorang nak buat medical check up . 
If patient ramai tu takyah cerita lahh , nak duduk pun tak sempat ape lagi nak minum . 
Selalu nyee busy lepas lunch hour . Lepas lunch hour mesti kena ready physical & mental . 
 Ape pun sebab , i still love my job . Semua kerja ada advantages & disadvantages right ? I think that's all for this post , see yaa .




Hari pertama bekerja :))

Sunday, 20 November 2011

Seriously sweet !

Saya tak bagus dalam ENGLISH , tapi saya boleh bagitau yang I LOVE YOU ♥ !
Saya tak bagus dalam GEOGRAFI , tapi saya boleh bagitau yang awak tinggal dalam HATI saya ♥ !
Saya tak bagus dalam SEJARAH , tapi saya INGAT FIRST TIME saya kenal awak ♥ !
Saya tak bagus dalam KIMIA , tapi saya boleh bagitau TINDAK BALAS saya bila awak senyum ♥ !
Saya TIDAK HEBAT dalam tiap2 subjek ,
tapi saya boleh bagitau awak yang saya hebat dalam semua SUBJEK , if TOPIC nye ialah AWAK ♥ ! awwww ~ 

Kawan-kawan yang i sayang sangat !

Haii , nama i dyha . Korang boleh panggil i comot @ Mummy .


Yang tidur ni , nama dia ejam . Korang boleh panggil dia buchuk .
Korang tahu tak , dia bagitau kita orang nama lappy dia 'JULIA' .
Hehehehe , sebab tu dia sayang sangat kat lappy dia tu .


Yang gendut ni , nysa . Boleh panggil dia anje . Dia ni pandai memanipulasi kan 
selendang . Means , Macam-macam gaya dia buat . Heee .
Yang pasti , i tak pandai . 

Okayy , yang kecik ni nama dia dila . Tapi disebabkan dia kecik , kita orang panggil die acik . Hehehehe . Yang special dia ni , menjadi perangsang kita orang untuk study . Hahahaha . Dan dia juga seorang yang blur-blur comel . Hehhehehehe .

Lastly , Yang ni shaz . Kita orang panggil dia baby . Die juga dikenali dengan nama 'FAIZAL BASIR' . Tu ada kat gambar tu . Hehehehe . Sebab kita orang panggil dia macamtu kerana suara dia sebijik macam Faizal Tahir . Dia ni pulak sengal-sengal ubi sikit . Hahahaha . Tapi , sengal-sengal dia ni style jugak . Hahahaha .



BECINTA !

Helloo ! Arini i nak cerita kat korang about MY BESTFRIEND ! Kita orang called our group , BECINTA . Nak tahu tak kenapa BECINTA ? Okayy , cerita dia macamni . Sebenar nyaa , kita orang satu class . Taktau macammane i rapat dengan nysa & dila . Lepas dua bulan kita orang belajar sama , ade satu hari tu i , nysa & dila tiba-tiba terfikir nak g main bowling . Masa tu kita orang kat cafe U . Ternampak ejam & shaz . Secara tak sengaja , kita orang ajak dia orang pergi sekali . Then , lepas main bowling kita orang gerak g karaoke . Kalau korang nak tahu , suara shaz ni macam Faizal Tahir tau . Heheheheh . Lepas dah nyanyi-nyanyi , tiba-tiba start 1 lagu Faizal Tahir . Tajuk nya 'BECINTA' . Semua nyanyi same-same . Kebetulan i tengah rakam masa tuu . First lagu yang kita orang nyanyi sama-sama and kita orang rakam . Tarikh kita orang keluar sama and rapat , 10 . 10. 2011 , Masa nya 14:36 . Start dari hari tu lahh kita orang jadi rapat . Sampai lahh sekarang . Dari situ lah tercipta nama 'BECINTA' . 


BECINTA TETAP DIHATI ! SAYANG KORANG SEMUA !




Saturday, 19 November 2011

CHASE COY !



Haiiii ! Korang kenal tak si dia yang di atas ni ? ni lahh chase coy . Guess what ? I baru tau yang dia ni wujud ! Seriously , sedih kan . Hahahahaha . And lagu dia semua best ! I suka sangat . Lagi-lagi lagu LULLABY . Seriously , tu lagu untuk korang tidur . Heeeee . Best gilaaa . Kalau korang mengantuk then korang dengar lagu ni , mesti korang lena punya lahh . Kalau korang tak pernah dengar , korang cepat-cepat search kat you tube . Korang mesti terpikat jugak kat lagu-lagu die nanti . Semoga korang mengenali CHASE COY . Jangan jadi macam i ni . Hahahahha .





Thursday, 29 September 2011

SECARA RASMINYA BLOG INI TERCIPTA

                                          

HAI , SALAM PERKENALAN . NAMA SAYA DYHA .

SAYA BUDAK BARU DI BLOG NI , SILA BERI TUNJUK AJAR YE .